Even voorstellenWij zijn John en Hermina. Wij weten ons geroepen voor Noah's Ark Children Ministry in Oeganda. Vanaf juli/ augustus 2021 hoopten wij daar starten met als missionair-diaconaal werkers. Door de pandemie waren we een aantal maanden in Ethiopie, doordat de scholen in Oeganda gesloten waren. John heeft een grafische achtergrond en geeft les als docent geschiedenis en beeldende vorming. Hermina is (oncologie) verpleegkundige, was een aantal jaren werkzaam in het ziekenhuis en verrichtte counselingsgesprekken bij vrouwen die onbedoeld zwanger waren.   
 
Doelstelling Noahs Ark 
Noah's Ark is opgericht door Piet en Pita Buitendijk. De stichting is een terrein waar zich in de kern een kinderhuis bevindt. Daarom hebben zijn familie units gebouwd waar kinderen van 12 - 18 jaar verblijven onder toezicht van een tante . Kinderen die (door de politie) gevonden of verstoten worden krijgen een plek op Noah's Ark, waarbij er wordt gestreeft om hen weer bij familie terug te plaatsen. 
Naast de kinderhuizen is er een lagere en middelbare school, een (ondervoedings)kliniek, een apotheek en een kerk. John zal met name lesgeven op de middelbare school en Hermina hoopt werkzaamheden te verrichten in de gezondheidszorg. Op dit moment hebben er meer dan 300 kinderen een huis gevonden. De New Horizon scholen op het terrein bieden onderwijs aan meer dan 500 kinderen van buitenaf. Noah's Ark verricht ook 'outreach' werk. Dit betekent dat de dorpen wordt in gegaan om voorlichting te geven op diverse terreinen.
 
We hebben hart voor kinderen die speciale aandacht nodig hebben. Voor hen die iemand nodig hebben om te ontdekken wie ze zijn. Voor hen die te hulpeloos zijn om goed voor zichzelf te kunnen zorgen...wat ons hiertoe drijft, kunt u en jij hieronder verder lezen.

Op onze blog kunt u lezen over de ontwikkelingen over onze werkzaamheden en leven in Oeganda. Beneden deze pagina vindt u informatie voor als u ons wilt steunen.   

'

Wat ons drijftIk heb nog andere schapen, die van deze stal niet zijn; deze moet Ik ook toebrengen; en zij zullen Mijn stem horen; en het zal worden één kudde en één Herder
.'

- Johannes 10 vers 16

Sheepfold betekent schaapskooi. Dit is de naam die we gegeven hebben aan onze bediening. Onze visie is gebaseerd op het brengen van het Evangelie met woord en daad met de hoop dat er schapen en lammetjes de Goede Herder zullen gaan volgen. Zowel op Noahs Ark als de BIngham Academie is het streven dat kinderen  opgroeien in een veilige en christelijke context waarbij ieder kind een eigen identiteit ontwikkelt. Kinderen vanuit alle achtergronden zijn welkom.